.........
START

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

eXTReMe Tracker

 
  

.debatt

..{2}.forum...  

sammanfattning

Fiskebäcks hamn


bakgrund

Fiskebäcks hamn


Bild Contekton Grafik GP

Bostadsbolagets byggansökan!


Ur GP-artikel 2010-05-28 av Björn Hansson ref AP

Protester mot nybyggen

Bostadsbolaget vill bygga tusen nya hyreslägenheter i Fiskebäcks hamn, och sjuhundra längs Hinsholmskilen, där det idag är hamnens båtuppläggningsplatser.

Ännu är allt på idéstadiet, säger bolagets vd Bertil Rignäs om skisserna som lämnats till Fastighetskontoret i september 2009.

Stadsbyggnadskontoret har sedan länge uppdraget att skapa områden för attraktivt boende, gärna hyresrätter som kan locka kompetent yrkesfolk att bo i stan.

Sveriges bostadsrättscentrum, som redan bygger i hamnen har haft stora förhoppnningar om att få bygga vidare ut på Grefabs hamnplan.
Nu skall allt bli hyresrätter.

26 punkt- och lamellhus skall byggas i Fiskebäck. Flera ska byggas långt ut på piren där det planeras en restaurang längst ut.

20 liknande hus byggs längs bryggsidans berg och på uppställningsplatsen i Hinsholmskilen. Till det kommer parkeringsdäck för badare och seglare. De byggs med nära fyra meters takhöjd för att ge plats för låga båtar vintertid.

Projektet prioriteras högt, dels på grund av storleken, dels för möjligheten att bygga hyresrätter i områden som domineras av villor.

De första hyresgästerna skulle kunna flytta in om fyra år.

byggplanerna skall också ge fler båtplatser, både bryggor och vinteruppläggning. 1240 i Fiskebäck varav 1000 på Stora Rösö söder om hamnen. 300 planeras längst in i Hinsholmskilen.

Dessutom kommer nya uppställningsplatser för 1300 större kölbåtar att skapas på norra delen av Önneredstippen.

Grefabs direktör Peter Hartzell är tveksam till att det går att kombinera boende med båtupptag, särskilt i Hinsholmskieln.

 

Nästa!