.. .

 
   

..MEDBORGARKRAFTEN.COM........................................................................................
..................................................................................................................................

...........
..... ................................

.......................... ,, ..,,,,.
Veckans bild:....

..................
.


.................. ... .. Europaperspektiv 2017

Ur boken!
Den nya komissionen går ut hårt och utlovar en ny skatt på digitala tjänster, en europeisk grön giv och ny lagstiftninig kring användandet av artificiell intelligens under 2020. Men det är långt ifrån säkert att medlemsstaterna godkänner kommissionens förslag, vilket innebär att viktiga reformer riskerar att försenas.

Vi ser också att allt större makt koncentreras hos några få globala aktörer inom den digitala plattformsekonomin, vilket väcker frågor om hur dessa företags dominerande ställning kan regleras.Dessutom uppstår nya säkerhetshot i digitaliseringens spår.Cyberattacker mot IT.systemen som styr strategisk infra-struktur såssom energiförsörjning och telekommunikation blir allt vanligare.

De flesta bedömare är överens om att EU har ett stort politiskt inflytande trots att unionen saknar flera traditionella maktmedel såsom skatteintäkter och budgetära resurser.
Statsvetaren G Majone och andra forkare har därför beskrivit Eu som en i huvudsak reglerande stat, i motsats till en stat som styr genom omfördelning av ekonomiska resurser via beskattnning och andra medel.

Det europeiska medborgarinitiativet är det tveklösa flaggskeppet bland EU:s instrument
för politiskt deltagande, både på och utanför nätet.


........
...........
tidigare veckans bild! ..........åter forum!

..................
 
eXTReMe Tracker